Peníze se musí sehnat

Při soukromém podnikání jde vždy v první řadě o to, aby se jím vydělalo. Musí to vynášet, a běda firmě nebo podnikateli, u nichž tomu tak není. Běda soukromníkům, kteří nemají takové příjmy, jaké jsou žádoucí, tedy jaké jsou potřeba k tomu, aby se dalo ono podnikání bezproblémově financovat, a ještě zbylo i na živobytí toho, kdo tu podniká.

A co dělá podnikatel, který si na své nepřišel, který si nevydělal v daném období tolik, kolik by potřeboval? Co má dělat nyní, kdy by potřeboval financovat to či ono, ale nemá kde peníze brát?

polské peníze

Shodneme se určitě na tom, že to není právě příznivá situace. A že dotyčný musí brát peníze tam, kde se tyto vzít dají. A to i kdyby si je měl někde půjčit.

Jenže s půjčkami to nebývá u neúspěšných podnikatelů jednoduché. Chtít totiž takový soukromník může, ale kde sehnat někoho, kdo by k dotyčnému pojal tolik důvěry, aby mu dočasně své peníze poskytl?

Banky podnikatelům, jimž se nevede nijak valně, obvykle jenom tak nepůjčí. Chtějí záruky, jaké neprosperující firmy nabídnout nemohou, a soukromý podnikatel s nízkými příjmy a s nějakými těmi záznamy v registrech dlužníků logicky nedostane ani vindru. Kdo by v bance poskytl peníze někomu, kdo zrovna žádné nebo skoro žádné nemá? Nikdo.

polské zloté

Ale kromě bank máme i nebankovní společnosti, a tak ani po opakovaných neúspěších v bankách není ještě všechno ztraceno. U nebankovní společnosti se totiž dá uspět, pokud podnikatel v nesnázích ví, že existuje i hypotéka bez doložení příjmu, u které stačí mít nemovitý majetek a rázem se tu uspět dá. Kdo tu dá svou nemovitost do zástavy, ten může počítat s tím, že potřebné finanční prostředky získá. A to velice jednoduše, proti zástavě nějaké té nemovitosti.

A peníze se tu nejen půjčují, ale je to také výhodné. Tak výhodné, že už to pomohlo mnoha podnikatelům, včetně těch, kteří už si sami nevěděli rady.